UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден переконаний, що розколу між США та Європою у думках щодо РФ не буде

На мадридському саміті НАТО американський президент планує обговорити із союзниками по НАТО подальші дії.

Президент США Джо Байден виключає можливий розкол між Сполученими Штатами та Європою у думках щодо РФ, передає CNN. Американський президент переконаний, що позиція щодо опору Росії буде єдиною.

«Я не боюся», – сказав Байден, коли його запитали про можливість переломів між союзниками США в Європі.

Водночас він попередив про можливість затяжного конфлікту і заявив, що обговорить подальші дії із союзниками по НАТО під час мадридського саміту. Останній має відбутися наступного тижня.

«Я думаю, що в якийсь момент буде трохи очікування. Що можуть витримати росіяни і що Європа буде готова витримати… Це одна з речей, про які ми будемо говорити в Іспанії», — підсумував президент США.

Джо Байден в суботу, 25 червня, планує направитись на саміт G7 в Німеччині, а потім на зустріч НАТО в Іспанії.

Читайте також: Вступ до НАТО та ЄС підтримують більшість українців – опитування

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що саміт у Мадриді трансформує Альянс. Прийматимуться важливі рішення з питань оборони та стримування. Країни НАТО планують затвердити «Стратегічний компас» та налагодити контакти з азійськими партнерами, а також зі Швецією та Фінляндією.

Крім того, учасники саміту НАТО в Мадриді планують оголосити про те, що Росія більше не партнер Альянсу, а загроза миру та стабільності. Зокрема, країни НАТО планують схвалити концепцію нової стратегії на саміті.