UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден обіцяє санкції проти М'янми після військового перевороту

Радбез ООН вже анонсував екстрені консультації

Президент США Джо Байден розповів про те, що його адміністрація перегляне режим санкцій щодо М'янми, де стався військовий переворот, а глава МЗС Аун Сан Су Чжи та інші цивільні керівники країни затримані військовими, повідомили в Білому домі .

"США скасували санкції проти М'янми в минуле десятиліття у зв'язку з її прогресом на шляху до демократії", - йдеться в заяві Байдена. "Крок цього прогресу назад вимагає негайного перегляду наших законів про санкції та санкційні органи з подальшим прийняттям відповідних заходів".

У Вашингтоні вважають, що затримання голови керівної партії "Національна ліга за демократію", держрадниці та фактичної лідерки країни Аун Сан Су Чжи, президента Вин М'їн та інших членів громадянського керівництва М'янми прямою атакою на "перехід країни до демократії та верховенства права".

Читайте також: Військовий переворот в М'янмі: що відбувається й що буде далі

Байден також закликав світову спільноту тиснути на м'янмарських військових, щоб вони негайно відмовилися від захопленої влади, звільнили затриманих і припинили насильство проти цивільного населення.

Тим часом Рада Безпеки ООН вже сьогодні проведе екстрені консультації через ситуацію в М'янмі.