UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден назвав два шляхи зупинити Росію - санкції чи Третя світова війна

Введені санкції проти Росії стали наймасштабнішими в історії.

Президент США Джо Байден назвав альтернативою жорстким санкціям, які Вашингтон запровадив щодо Москви, Третю світову війну. Про це він заявив в інтерв'ю блогеру Брайяну Коен, опублікованому в суботу.

«Послухайте, було два варіанти дій: почати третю світову війну, почати фізично війну з Росією, або ж варіант номер два: зробити так, щоб країна, яка діє настільки всупереч міжнародному праву, заплатила б ціну за те, що вона це зробила», - сказав президент США.

Він підкреслив, що введені на даний момент санкції стали, на його думку, «наймасштабнішими в історії». "І Росія заплатить за це серйозну ціну як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі, особливо в довгостроковій", - додав Байден.

Читайте також: США хоче запровадити санкції проти Центробанку РФ – Bloomberg

Президент США також прокоментував заяви Фінляндії та Швеції щодо вступу до НАТО.

За його словами, коментарі нейтральної Фінляндії та Швеції щодо можливого вступу до НАТО показують глибину прорахунку президента Росії Володимира Путіна під час вторгнення в Україну.

«Не тільки НАТО стало більш об'єднаним, подивіться, що відбувається щодо Фінляндії, подивіться, що відбувається щодо Швеції, подивіться, що відбувається в інших країнах. Я маю на увазі, що він справляє ефект, прямо протилежний тому, який мав намір», - сказав Байден, передає Reuters.