UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден наказав ФБР зняти гриф секретності з документів розслідування подій 11 вересня

В деякій мірі сім'ї жертв теракту змусили Байдена розсекретити документи

Джо Байден заявив, що він підписав розпорядження про розсекречення документів, пов'язаних з розслідуванням ФБР подій 11 вересня, трохи більше ніж за тиждень до 20-ї річниці теракту. Про це повідомляє The Guardian.

Байден сказав, що доручає Міністерству юстиції провести розсекречення документів, пов'язаних з розслідуванням. Наказ вимагає від генерального прокурора оприлюднити розсекречені документи протягом наступних шести місяців.

Сім'ї жертв 11 вересня в цей час подали позов проти уряду Саудівської Аравії в федеральний суд Нью-Йорка за звинуваченням у причетності до теракту і заявили, що їм потрібна інформація про те, хто фінансував і підтримував теракти.

Читайте також: У мережі з'явився трейлер драми про теракт 11 вересня "Вартий"

Сім'ї жертв чинили тиск на Байдена, щоб він пішов на розсекречення, заявивши, що, якби він не прийняв їх вимог, вони «публічно виступили б проти будь-якої участі його адміністрації в будь-якій поминальної церемонії 11 вересня», - йдеться в повідомленні групи.

У своїй заяві Байден висловив співчуття сім'ям жертв, заявивши, що адміністрація «продовжить шанобливо взаємодіяти з членами цієї спільноти».