UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден готує вістку Путіну щодо кібератак

Питання обговорюватиметься під час бесіди з Путіним.

Президент США Джо Байден має намір обговорити питання кібербезпеки під час спілкування з президентом Росії Владіміром Путіним, однак не уточнив, коли відбудеться їхня розмова щодо цього питання. Відповідну заяву президент США зробив, відповідаючи на питання про продовження кібератак, які пов'язують з Росією, на об'єкти в Сполучених Штатах. Байдена запитали, на якому етапі США вдадуться до дій, і яке його послання для Путіна. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

"Я донесу його до нього", - заявив президент США.

Раніше американські видання повідомили про злом комп'ютерних систем Національного комітету Республіканської партії (НКРП) російськими урядовими хакерами. Кремль в середу заявив, що російська держава не має ніякого відношення до злому, спрямованого на Республіканський національний комітет США, і що у нього немає докладної інформації про напад.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сказав, що між Москвою і Вашингтоном були, як він висловився, «певні контакти» з приводу кіберзлочинності і звинувачень в тому, що іноді в них замішані пов'язані з Росією злочинні групи.

Він сказав, що велика частина того, що було опубліковано з цього приводу в ЗМІ, було брехнею.

Читайте також: Маштабна кібератака здійснена на США

У ніч на 3 липня повідомлялося, що компанія Kaseya зазнала потенційно дуже масштабної кібератаки із застосуванням вірусу-здирника. Хакерська атака торкнулася компанії, прямо або побічно пов'язані з Kaseya. Kaseya займається віддаленим контролем за програмами своїх клієнтів: постачальників інтернет-послуг для бізнесу.

Пізніше агентство Bloomberg з посиланням на експертів у сфері кібербезпеки повідомило, що хакери почали вимагати від Kaseya викуп в розмірі $70 млн біткоіни.