UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден іронічно відповів Ілону Маску щодо його песимістичної оцінки економіки США

Президент США не згоден з прогнозами мільярдера.

Президент США Джо Байден висловив свою думку щодо недавнього листа мільярдера Ілона Маска до менеджерів компанії Tesla, в якому той натякнув на важку економічну ситуацію в країні і необхідність скорочення штату працівників. На думку політика, Маск помиляється, що доводить ріст інвестицій інших компаній у виробництво електромобілів.

Як повідомляє «Голос Америки», у п’ятницю Байден зустрівся з журналістами і обговорив з ними економічний стан США. Серед іншого, президента запитали, що він думає про песимістичний прогноз Маска, який у своєму зверненні до працівників Tesla сказав, що «має дуже погане передчуття стосовно економіки».  

«Поки Ілон Маск так говорить, Ford значно збільшує інвестиції у виробництво нових електромобілів, матиме 6 тисяч нових працівників, членів профспілок...Колишня Chrysler Corporation, Stellantis, також робить подібні інвестиції у виробництво електромобілів. Intel додає 20 тисяч нових робочих місць у виробництво чіпів. Думаю, це свідчить про їхній оптимізм щодо розвитку нашої економіки», – сказав Байден.

Наприкінці своєї відповіді американський президент не стримався від іронічного зауваження на адресу засновника SpaceX, побажавши тому «вдалої подорожі на Місяць».

Читайте також: Tesla втратила $126 млрд після новини про те, що Ілон Маск купує Twitter

Нагадаємо, що напередодні вищезгаданий електронний лист Маска до топ-менеджерів Tesla, потрапив до американських журналістів. У ньому винахідник висловив намір скоротити 10% штату компанії. Це спричинило падіння акцій Tesla, а сам Маск втратив майже $17 млрд за одну добу.