UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден, Джонсон, Шольц та Макрон готові піднімати для Росії ціну агресії проти України

Лідери країн провели відеодзвінок. 

Президенти США Джо Байден та Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявили про готовність піднімати для Росії ціну її вторгнення в Україну, свідчить заява Білого дому.

Лідери країн провели відеодзвінок.

«Президент Джо Байден провів відеодзвінок з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом і прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Лідери підтвердили свою рішучість продовжувати підвищувати витрати для Росії за її неспровоковане і невиправдане вторгнення в Україну. Вони також підкреслили свою відданість наданню безпекової, економічної та гуманітарної допомоги Україні. Крім того, лідери обговорили останні контакти з президентами України та Росії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Bloomberg: ЄС готує новий раунд санкцій проти Росії

Раніше НАТО обговорило можливість участі Альянсу у російсько-українській війні, зокрема, забезпечення безпольотної зони. Та за результатом переговорів Альянс знову відмовився закрити небо над Україною. 3 березня речниця Білого дому Джен Псакі підтвердила: Вашингтон не вводитиме безпольотну зону над Україною.

Головним аргументом противників такого кроку є високий ризик конфронтації з Росією, що загрожує розпочати «ядерну Третю світову війну». Змінити позицію союзників не змогла навіть атака російських військових на Запорізьку АЕС в Енергодарі.