UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден доручив спецслужбам з'ясувати причини виникнення пандемії коронавірусу

Байден зізнався, що американські служби поки не мають достатньої інформації про походження вірусу.

Глава Сполучених Штатів Джо Байден доручив державним спецслужбам з'ясувати причини виникнення пандемії COVID, повідомили в Білому домі.

"Щойно ставши главою країни, я попросив свого помічника з національної безпеки підготувати звіт про найсвіжіші результати дослідження походження COVID-19", - сказав Байден.

Він також зазначив, що необхідно було прояснити, як виникла хвороба: в результаті контакту з інфікованою твариною чи внаслідок події в лабораторії.

Байден визнав, що американські служби поки не володіють достатньою інформацією, яка дозволяла б дати оцінку, який із сценаріїв був би більш імовірним. Він доручив спецслужбам активізувати зусилля і представити додатковий звіт.

За цей час можна буде розширити збір і аналіз інформації, "що дозволить зробити остаточний висновок", заявив Джо Байден.

Читайте також: Після стрілянини в Каліфорнії Байден закликав ухвалити закон про контроль за вогнепальною зброєю

Раніше повідомлялося, що пандемія COVID-19 створила хвилю економічної невизначеності в усьому світі в 2020 році. Але на початку цього року, навіть незважаючи на те, що кількість випадків коронавируса зростала фактично в усьому світі, відчуття «глобальної впевненості», ймовірно, повертається.