UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден доручив Держдепартаменту США виділити 400 млн доларів на підтримку України

Кошти спрямують на закупівлю предметів оборонного призначення та підготовку українських військових.

Президент США Джо Байден доручив Держдепу спрямувати 400 млн доларів США на військову допомогу Україні. Про це йдеться у меморандумі, що з'явився на офіційному сайті Білого дому.

Зазначається, що кошти будуть спрямовані на закупівлю "предметів оборонного призначення та послуг Міністерства оборони", а також на підготовку українських військовослужбовців. 

"Відповідно до повноважень, наданих мені як президенту Конституцією та законами Сполучених Штатів Америки, включно з розділом 621 Закону про іноземну допомогу 1961 року, цим я делегую Державному секретарю повноваження... керувати вилученням до 400 мільйонів доларів США на предмети оборонного призначення та послуги Міністерства оборони, а також військову освіту та підготовку, щоб надати допомогу Україні", – йдеться в підписаному документі.

Читайте також: У Пентагоні пообіцяли допомогти Україні звільнити деякі території до зими

Нагадаємо, 10 листопада Пентагон оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів. До нього увійшли: боєприпаси (зокрема високоточні), 100 бронетранспортерів HMMWV, амуніція, гранатомети, стрілецька зброя та інше. США декларують готовність продовжувати озброювати Україну, не приховуючи, що сильна позиція нашої країни на полі бою наближає переговори з РФ.