UA / RU
Підтримати ZN.ua

Багата Північ відреагувала на вторгнення в Україну будівництвом «Північного потоку – 2» — Дуда

Польський президент вказав на байдужість Заходу до загрози, що нависла над Україною.

Країни, що мають відношення до будівництва «Північного потоку – 2» ставляться до України несправедливо. Про це під час загальних дебатів на 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН заявив президент Польщі Анджей Дуда, цитує його сайт глави Польської держави.

«У кордону з Польщею відбуваються трагічні події, про які — у мене склалося враження — людство, здається, забула... В Європі після Другої світової війни, у 21 столітті, Україна зазнала вторгнення. Як відреагувала багата Північ на цю трагедію боротьби українського народу за незалежність? Це було будівництво величезного газопроводу «Північний потік – 2», по якому російський газ піде в Західну Європу, що принесе агресору ще більше мільярдів і повну безпорадність або навіть байдужість до того факту, що Україна зараз знаходиться в ще більшій небезпеці», — сказав Дуда.

Глава Польської держави відзначив, що недавно брав участь в саміті Кримської платформи в Києві та був одним з небагатьох лідерів держав «багатої Півночі».

«Я шукав там тих, хто побудував і схвалив будівництво газопроводу «Північний потік – 2», але не знайшов», — підкреслив Дуда.

Читайте також: Президент Польщі нагородив медалями українців

Нагадаємо, що Польща відмовиться від російського газу з 2023 року, заявив уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський.