UA / RU
Підтримати ZN.ua

Азербайджан заявляє про загибель генерала-майора і полковника в боях з Вірменією

На ділянці Товузского району азербайджано-вірменського державного кордону йдуть запеклі бої.

Генерал-майор азербайджанської армії Полад Гашимов, полковник Ільгар Мірзоєв і ще п'ятеро військових загинули під час бойових зіткнень на кордоні з Вірменією, повідомляє прес-служба Міноборони Азербайджану.

У відомстві зазначили, що в ніч на 14 липня продовжилися запеклі бої на ділянці Товузского району азербайджано-вірменського державного кордону.

В результаті заходів, вжитих азербайджанськими підрозділами в ході бойових дій на ділянці Товузского району, противник зазнав численних втрат і був змушений відступити.

Крім генерал-майора і полковника, в ході бойових дій загинули ще 5 військових ЗС Азербайджану.

Серед них два майора, два прапорщика і один солдат надстрокової служби.

Читайте також: Посла України у Вірменії викликали в МЗС після заяви про напружену ситуацію на вірмено-азербайджанському кордоні

Нагадаємо, в неділю 12 липня Баку і Єреван звинуватили один одного в порушенні режиму припинення вогню і використанні артилерії.

Вірменія заявила, що військовослужбовці Азербайджану зробили спробу порушення державного кордону на автомобілі УАЗ, а потім намагалися захопити вірменський опорний пункт.

За версією Міноборони Азербайджану, підрозділи збройних сил Вірменії на ділянці Товузского району азербайджано-вірменської державного кордону піддали обстрілу азербайджанські позиції з артилерійських установок.

13 липня, в понеділок, Вірменія заявила про відновлення обстрілу з боку Азербайджану, а Азербайджан пред'явив аналогічні звинувачення вірменським військовим. Вчора в Міноборони Азербайджану повідомили, що число азербайджанських військових, загиблих в результаті бою на кордоні з Вірменією, збільшилося до трьох.