UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралію сколихнуло найстрашніше за 20 років вбивство

Поліція знайшла сім убитих людей. За версією поліцейськіх один із загиблих розстріляв своїх близьких і після цього вчинив самогубство.

У п'ятницю, 11 травня, в поліцію Західної Австралії надійшов анонімний дзвінок, і повідомив про інцидент зі стріляниною у сільській місцевості в районі Осмингтон. Поліція виявила сім чоловік мертвими. Троє дорослих і четверо дітей загинули від вогнепальних поранень, повідомляє ABC.

Як повідомив комісар поліції штату Кріс Доусон, за попередньою версією, один із загиблих розстріляв своїх близьких і після цього вчинив самогубство.

Поліція знайшла на місці злочину дві одиниці вогнепальної зброї. Ведуться слідчі дії.

Правоохоронці поки не повідомляють ніяких деталей, оскільки ще не розшукали і не повідомили родичам загиблих про трагедію.

Якщо підтвердиться версія про стрілянину, то це буде саме масове вбивство в Австралії з 1996 року. Тоді 28-річний Мартін Брайант напав на відвідувачів кафе в Порт-Артурі. Загинули 35 людей, постраждали більше 20. Брайанта засудили до 35 довічних термінів - по одному за кожну жертву. Пізніше він кілька разів намагався покінчити з собою.

Напад на офіс Youtube в Каліфорнії. В результаті стрілянини постраждали чотири людини. Місцева влада і поліція зійшлися на тому, що стрілянина сталася на побутовому ґрунті.

Австралія приєдналася до "дипломатичного" бойкоту Росії. Двоє російських дипломатів-шпигунів повинні покинути Австралію.