UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралія ввела санкції проти російського хакера через злам страхової компанії

Вони передбачають фінансові обмеження та заборону на в'їзд до країни.

Австралія наклала кіберсанкції на росіянина Олександра Єрмакова, якого підозрюють у причетності до зламу страхової компанії Medibank — однієї з найбільш масштабних крадіжок даних у країні, яка торкнулася близько 10 мільйонів клієнтів, пише Reuters.

«Ці люди боягузи і покидьки. Вони ховаються за технологіями, і сьогодні австралійський уряд стверджує, що розкриє цей злочин і винні понесут відповідальність», – повідомила під час брифінгу брифінгу міністерка внутрішніх справ Клер О'Ніл.

Це перший випадок, коли Австралія застосувала свою систему кіберсанкцій з моменту її ухвалення у 2021 році. Санкції передбачають, зокрема, кримінальну відповідальність за надання Єрмакову будь-яких активів, включаючи криптовалютні гаманці або платежі програм-вимагачів.

Крім того, хакеру заборонено в’їзд до країни.

У 2022 році Medibank оголосив, що хакер викрав особисту інформацію 9,7 мільйона чинних і колишніх клієнтів та оприлюднив дані у Darknet.

У звіті уряду в листопаді йдеться про те, що спонсоровані деякими державами кібергрупи та хакери активізували напади на критично важливу інфраструктуру Австралії.

У листопаді хакери атакували DP World Australia , одного з найбільших портових операторів країни, змусивши його призупинити роботу на три дні. Про злам бази записів судових засідань на початку місяця оголосила влада штату Вікторія.

20 січня корпорація Microsoft заявила, що хакери, пов'язані з РФ, зламали її корпоративні системи і викрали деякі електронні листи та документи з облікових записів співробітників.