UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралія вивезла з Кабула 26 осіб першим рейсом, запланованим для евакуації

Літак доставив в Кабул австралійських військових, які повинні надати допомогу американським і британським колегам в організації процесу евакуації.

Австралія вивезла з Кабула 26 осіб першим із серії рейсів, що заплановані для евакуації австралійців і афганців, які працювали на Австралію, повідомив прем'єр-міністр країни Скотт Моррісон, повідомив телеканал Nine News.

"Це був перший із численних рейсів, що будуть виконуватися в залежності від погоди", - сказав Моррісон журналістам в Канберрі.

Літак доставив в Кабул австралійських військових, які допоможуть американським і британським колегам в евакуації. Австралія заявила також, що направить для цього в Кабул 250 своїх військових.

Перший австралійський літак з військовими прибув до Афганістану пізно ввечері у вівторок і вилетів з 26 евакуйованими, зазначив прем'єр. За його словами, рейс зміг вилетіти після того, як безпека в аеропорту Кабула покращилася завдяки присутності британських і американських військ.

Австралія була частиною міжнародних сил в Афганістані, які боролися з талібами і навчали афганські сили безпеки. Всього в Афганістані служили більше 39 тис австралійських військовослужбовців, 41 з них загинув.

Читайте також: За добу США вивезли з Афганістану понад тисячу осіб

Бойовики руху "Талібан", які за кілька тижнів захопили Афганістан, увечері 17 серпня дали першу прес-конференцію. Темами для розмови стали безпеку, права жінок, робота журналістів і наркотики.