UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралія підвищує мита на весь імпорт з РФ та Білорусі

Також Австралія надасть Україні гуманітарну допомогу.

Уряд Австралії оголосив про рішення підвищити тарифи на імпорт усієї продукції з Росії та Білорусі на 35%. Про це йдеться у повідомленні на сайті австралійського уряду.

«Уряд Австралії вживає подальших заходів для збільшення економічних витрат для РФ після її незаконного вторгнення в Україну за підтримки Білорусі, застосовуючи додаткові мита в розмірі 35% на весь імпорт», – йдеться у заяві.

«Це рішення слідує за спільною заявою Австралії з іншими членами Світової організації торгівлі, які засуджують дії РФ і зобов'язуються вжити заходів для захисту наших основних інтересів безпеки», – наголосили в уряді Австралії.

Зазначається, що нові тарифи почнуть діяти з 25 квітня.

Також уряд Австралії заявив, що надасть Україні допомогу на суму 91 мільйон доларів, зокрема гуманітарну допомогу на 65 мільйонів доларів та 70 тисяч тонн вугілля.

Читайте також: Австралія видаватиме візи біженцям з України терміном до трьох років — CNN

Раніше повідомлялося, що уряд Австралії запровадив санкції проти 22 співробітників російських ЗМІ, а також проти білоруського диктатора Алєксандра Лукашенка і членів його сім'ї.

Також Австралія, Японія і Нова Зеландія запровадили санкції проти російських політиків, бізнесменів, оборонного і банківського секторів.