UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австралія передасть Україні дрони та введе нові персональні санкції проти РФ: хто потрапив до списку

Санкції торкнуться російських міністрів, які контролюють сектори енергетики, ресурсів і промисловості.

Уряд Австралії відправить в Україну нову партію безпілотників та вводить нові персональні санкції проти 90 російських фізичних осіб і 40 організацій, повідомив прем'єр-міністр Ентоні Альбанезе.

Санкції торкнуться російських міністрів, які контролюють сектори енергетики, ресурсів і промисловості, а також ключових гравців у сфері оборони, включаючи виробника зброї «Калашников», авіаційну компанію «Туполєв» і розробника підводних човнів «Адміралтейські верфі».

Альбанезе, який наголосив на незмінній підтримці України, не уточнив, скільки безпілотників буде відправлено. Відомо лише, що їх вартість становитиме 33 мільйони доларів і що це будуть не бойові дрони, проте вони допоможуть ЗСУ проводити розвідку на полі бою.

«Ця підтримка забезпечить ЗСУ спостереження та візуальне вивчення противника», — зауважив урядовець.

1 лютого Австралія запровадила додаткові санкції проти Ірану за постачання безпілотників Російській Федерації та за придушення протестів у країні.

Крім того, Франція та Австралія досягли домовленості щодо спільного виробництва кількох тисяч снарядів калібру 155 мм для їх подальшої передачі Україні.