UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авіація ГСЧС України здійснила перші скиди води на осередки лісових пожеж в Туреччині

31 липня літаки продовжать роботу після проведення брифінгу польотних завдань.

У п'ятницю ввечері, 30 липня, пожежна авіація ГСЧС України виконала перші два скидання води в зони пожеж в гірських районах Туреччини, де не вщухають лісові пожежі. Про це повідомляє ГСЧС в Facebook.

«Увечері 30 липня, з 19:30 до 20:30, пожежні літаки Ан-32П, які Україна направила на допомогу Турецькій Республіці, для ліквідації лісових пожеж, здійснили перші два скидання води (16 тонн) на осередки пожежі в гірських районах поблизу м Анталія», - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук в п'ятницю ввечері.

31 липня літаки продовжать роботу після проведення брифінгу польотних завдань.

Читайте також: Українці не звертаються масово до туроператорів з приводу загрози їхньому життю або здоров'ю через пожежі в Туреччині

Раніше повідомлялося, що 28 липня поблизу м. Манавгат (провінція Анталія) спалахнули лісові пожежі, які поширилися на територію провінцій Османие, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсин і Мугла.

Україна прийняла рішення допомогти Туреччині з гасінням осередків займання і направила два екіпажі пожежних літаків Ан-32П з групою досвідчених фахівців в складі 14 чоловік.