UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аварія порома на Філіппінах: 31 людина загинула, близько 200 пропали безвісти

На відстані близько 2 кілометрів від узбережжя пасажирський пором врізався в суховантаж і відразу затонув. За допомогою берегової охорони, інших суден та місцевих рибалок вдалося врятувати 629 осіб. Ще майже дві сотні пасажирів вважаються зниклими без вісті.

У ніч на 17 серпня біля берегів Філіппін пасажирський пором MV Thomas Aquinas ("Фома Аквінський") зіштовхнувся з вантажним судном і через десять хвилин затонув.

На борту порома знаходилися понад 800 осіб. За останніми даними, число загиблих досягло 31, ще, за різними даними, від 172 до 210 вважаються зниклими безвісти. Врятувати вдалося 629 осіб.

Аварія сталася недалеко від міста Себу в центрі Філіппінського архіпелагу, на відстані близько 2 кілометрів від узбережжя.

Масована пошуково-рятувальна операція в районі аварії з участю сил і берегової пожежної охорони, ВМС та Моз Філіппін, а також безлічі добровольців триває.

За словами одного з керівників берегової охорони контр-адмірала Луїса Туасона, частина пасажирів могла опинитися замкненими у внутрішніх приміщеннях затонулого судна.

"Це сталося швидко - ми відчули удар вантажного судна і вже через кілька хвилин відчули крен. Я схопив рятувальний жилет і вистрибнув за борт", - розповів один з пасажирів Алдрин Раман.

"Зіткнення залишило в поромі зяючу діру, в яку линула вода, так що капітан наказав покинути судно", - додав один з членів екіпажу.

Зазначимо, що подібні події на морі - не рідкість для Філіппінського архіпелагу. Причини трагедій найчастіше пов'язані з тропічною погодою, поганим станом суден та слабким контролем за дотриманням правил безпеки.

Саме на Філіппінах сталася найсерйозніша морська катастрофа мирного часу за всю історію планети. У грудні 1987 року понад 4 тисяч людей загинули, коли пором "Дона Пас" зіткнувся з нафтовим танкером. !zn

Читайте також:

Зроблений у Росії підводний човен вибухнув і затонула в порту Мумбаї, весь екіпаж загинув

Транспортний літак Airbus 300 розбився на підльоті до аеропорту в штаті Алабама

Оприлюднено відео аварії поїзда в Іспанії і переговори машиніста

Розслідування справи про катастрофу "Булгарії" і загибель 122 людини завершено