UA / RU
Підтримати ZN.ua

Атаки на прикордонні регіони РФ триватимуть — Буданов

Російські добровольці мають сили, а Україна спробує їм допомогти.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило вважає, що атаки на прикордонні російські регіони найближчим часом не припиняться. Про це він заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

 «Наскільки нам відомо, вони не мають наміру найближчим часом закінчувати. Вони робитимуть те, на що їм вистачить сили. А як ми бачимо, сил у них достатньо, щоб щонайменше досягти обмеженого успіху», ссказав Буданов.

Читайте також: У ГУР МО назвали дії у Чорному морі підготовкою до масштабної операції у Криму

Напади він назав «внутрішнім питанням» Росії, оскільки, за його словами, у них беруть участь росіяни, які воюють за Україну,

«Нам можуть більше подобатися одні, менше подобатися інші. Але що ті, що інші – росіяни», — зазначив він, додавши, що російські добровольці допомагають Україні від самого початку повномасштабного вторгнення, тож тепер Україна спробує у міру можливостей допомогти їм.

У ніч на 12 березня легіон «Свобода Росії», Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон, що воюють на боці України, перетнули українсько-російський кордон і зайшли до кількох областей РФ. Зокрема, вони взяли під контроль деякі прикордонні населені пункти у Бєлгородській та Курській областях. Наступного дня російські добровольці попередили цивільних жителів Бєлгорода та Курська про удари по військових об'єктах і закликали тих залишити міста, щоб уникнути жертв.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що всі ці формування діють як самостійні підрозділи, оскільки вони складаються із громадян Росії.