UA / RU
Підтримати ZN.ua

Атаки на ФБР з боку республіканців служать лише інтересам Путіна – Маккейн

Міністерство юстиції і ФБР звинувачують у зловживанні владою.

Сенатор Джон Маккейн, який є членом Республіканської партії, розкритикував своїх колег та президента Дональда Трампа за напади проти Федерального бюро розслідувань, передає "Голос Америки".

"Останні атаки на ФБР і Міністерство юстиції не служать американським інтересам, ні інтересам жодної з партій, ні президента, а лише інтересам Путіна", - зазначив Маккейн та додав, що меморандум завдає довготермінову шкоду інтересам Сполучених Штатів.

Свою заяву він зробив після оприлюднення документа республіканців, у якому критикується Міністерство юстиції і ФБР за "обурливе" зловживання владою.

У свою чергу, колишній директор ФБР Джеймс Комі також розкритикував меморандум, наголошуючи, що він зруйнував довіру до розвідки.

"Це все? Недобросовісний меморандум, що вводить в оману, розколов комітет з розвідки, зруйнував довіру до розвідувального співтовариства, пошкодив взаємини з судами FISA і невиправдано оприлюднив засекречене розслідування. Навіщо? Міністерство юстиції та ФБР повинні продовжувати виконувати свою роботу", - зазначив Комі у своєму Twitter.

Нагадаємо, у п'ятницю, 2 лютого, Конгрес США оприлюднив меморандум щодо зловживання ФБР владою під час американських виборів президента в 2016 році.

Республіканці звинувачують Міністерство юстиції та Федеральне бюро розслідувань в подачі незаконного запиту на отримання дозволу стежити за помічником кандидата в президенти Дональда Трампа Картером Пейджем, якого підозрюють у зв'язках з росіянами.

Напередодні зявилася інформація про можливу відставку керівника ФБР Крістофера Рея в разі опублікування меморандуму. Його погляди з президентом цьому питанні розійшлися. Трамп наполягає на його якнайшвидшому оприлюдненні, а директор ФБР вбачає в цьому загрозу національній безпеці та репутації Бюро.

У понеділок, 29 січня, перший заступник директора ФБР Ендрю МакКейб повідомив колегами про рішення піти у відставку. Зазначається, що він став основною мішенню для люті президента США Дональда Трампа через розслідування ФБР зв'язків його виборчого штабу з росіянами.