UA / RU
Підтримати ZN.ua

Атака "Хезболли" свідчить про те, що Ізраїль втратив свою здатність до стримування — речник МЗС Ірану

Ізраїль не зміг передбачити час та місце атаки "Хезболли".

Сьогодні, 26 серпня Іран заявив, що Ізраїль втратив свою здатність до стримування і що стратегічний баланс в регіоні змінився не на його користь після атак ліванського збройного угруповання. "Хезболла" випустила сотні ракет і безпілотників по Ізраїлю вранці 25 серпня, а ізраїльські військові заявили, що завдали удару по Лівану близько 100 літаками, щоб запобігти більш масштабній атаці, інформує Reuters.

"Попри всебічну підтримку таких держав, як США, Ізраїль не зміг передбачити час і місце обмеженої й керованої відповіді з боку "Хезболли". Ізраїль втратив свою силу стримування", — написав речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані на платформі X.

Читайте також: Ізраїль та ХАМАС не домовилися про припинення вогню

Канаані додав, що Ізраїль "тепер змушений захищатися в межах своїх окупованих територій" й що "стратегічні баланси зазнали фундаментальних змін" не на користь Ізраїля.

Раніше Майкл Герцог, посол Ізраїля в США заявив, що його країна може уникнути прямої атаки з боку Ірану. Позиція США в регіоні має вплив на стримування Ірану.

Читайте також: Зрив угоди про припинення вогню в Газі може спровокувати Іран на атаку проти Ізраїля — The Hill

Нагадаємо, що Іран пообіцяв сувору відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії, яке сталося під час його візиту до Тегерана наприкінці минулого місяця і в якому він звинуватив Ізраїль. Але невдовзі речник КВІР зазначив, що відповідь Ірану може зайняти багато часу. Це свідчить про те, що Іран не поспішатиме з очікуваною відплатою, яка викликала побоювання щодо регіональної війни на Близькому Сході.