UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія вважає, що зарин у Сирії могла застосувати не влада, а бойовики

На думку голови комітету Держдуми РФ з міжнародних справ , отруйний газ могла застосувати сирійська опозиція.

Зарин, який експерти США виявили на зразках, доставлених з Дамаска, не доводить, що хімічну зброю у Сирії застосовувала влада, її могли використовувати бойовики. Про це заявив голова комітету Держдуми Російської Федерації з міжнародних справ Олексій Пушков.

"Сліди зарину під Дамаском нічого не доводять. Його могли застосувати бойовики" , - написав Пушков на свій сторінці у Twitter.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що у зразках крові і волосся, зібраних під Дамаском, було знайдено сліди зарину. Президент США Барак Обама заявив 31 серпня, що має намір заручитися підтримкою Конгресу для військового удару по Сирії.

Як головнокомандувач збройних сил США, Обама може віддати наказ про удар по Сирії і без санкції Конгресу, проте він вважає, що дебати з цього питання необхідні і важливі. Палата представників Конгресу США обговорить можливість військової операції у Сирії не раніше 9 вересня.

Через два тижні в ООН повинні надати результати експертизи щодо хімічної атаки в Сирії. Тим часом, Сирія вже приготувалася до військового удару.

Як повідомлялося, згідно з оцінкою міжнародного співтовариства, президент Сирії Башар Асад буде готовий застосувати хімічну зброю, якщо під питанням опиниться саме існування сирійського режиму. Але якщо Асад застосує зброю масового ураження проти повстанців, проти нього об'єднаються США, Великобританія, Ізраїль, Туреччина і Йорданія. Вашингтон і Лондон розробили план військової кампанії з метою встановити контроль над сирійським арсеналом зброї масового ураження. В операції, яку може бути почато в будь-який момент, візьмуть участь 75.000 бійців елітних підрозділів . !zn

Читайте також :

Розвідка США отримала доказ застосування владою Сирії хімічної зброї

Дилема війни

США продовжать консультації з іншими країнами з приводу Сирії

Влада Сирії попередила про загрозу застосування хімічної зброї в Європі