UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія Сирії оголосила про збитий літак ВПС Ізраїлю, Тель-Авів заперечує - ЗМІ

Ізраїльська сторона втрату свого літака поки не підтверджує.

Протиповітряні сили Сирії вночі у вівторок, 13 вересня, збили в провінції Кунейтра на південно-заході країни винищувач і безпілотний літальний апарат ВПС Ізраїлю, повідомляє сирійське державне інформагентство Reuters і агентство SANA.


Сили ППО були задіяні у відповідь на авіаналіт ізраїльської авіації, вчинений на одну з позицій армії Сирії в даному регіоні.

Так, ізраїльська сторона втрату свого літака заперечує.


Раніше Міноборони Ізраїлю повідомило, що літак ВПС цієї країни наніс авіаудар по позиціях сирійських урядових військ. Як повідомило видання Jewish Press, сирійська армія запустила дві S-200 ракети (SAM) земля-повітря з авіабази на околиці Дамаску, в Джебель-Касиюн, арабські соціальні ЗМІ повідомили в понеділок увечері. Однак це видання стверджує, що ракети не потрапили ізраїльські винищувачі.

23 серпня повідомлялося, що Ізраїль завдав ударів по території Сирії у відповідь на обстріл.

У серпні 2015 року армія Ізраїлю у відповідь на ракетні удари з території Сирії завдала артилерійські та авіаційні удари по восьмох сирійських військових постах . За словами представників сирійської опозиції, Ізраїль завдав ударів по території, що контролюється сирійської армією і урядовими угрупованнями, включаючи "Хезболлу".