UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія Іраку знищила 200 "елітних" бойовиків ІДІЛ

Терористи втратили велику кількість військової техніки.

Угруповання "Ісламська держава" зазанало серйозних втрат у ході боїв з урядовими військами Іраку поблизу населеного пункту Міхана в провінції Найнава. Як передає ТАСС з посиланням на штаб військової операції армії Іраку, було ліквідовано не менше 200 терористів з "елітних" формувань ІДІЛ.

Операція почалася в середу вранці атаками з повітря на позиції ІДІЛ і потужними артобстрілами укріплень угруповання, які тривали близько півгодини. Крім втрат у живій силі, "іділовці" позбулися чотирьох ракетних пускових установок, семи мінометних розрахунків, чотирьох великокаліберних кулеметів та кількох одиниць бронетехніки.

Звільнення провінції Найнава та її столиці – другого за величиною міста країни Мосула – основна мета проведеної армією і загонами народного ополчення операції проти ІДІЛ по відновленню контролю в країні.

Раніше повідомлялося, що іракські війська завдали стратегічної поразки бойовикам ІДІЛ, відбивши у них важливе місто Хіт на заході країни.

Про прогрес міжнародної коаліції в боротьбі проти ІДІЛ заявляв і президент США Барак Обама. За його словами, бойовики тепер зосереджені на обороні, а не на розширення територій.