UA / RU
Підтримати ZN.ua

В армії Іраку заявили, що відбили у "Ісламської держави" важливий населений пункт

Можливо, Ірак робить прогрес в боротьбі з бойовиками ІД.

В Іраку заявили, що урядові сили відбили у терористів угруповання "Ісламська держава" важливе місто Бейджі, який знаходиться на півночі від Багдада.

Як повідомив прес-секретар Об'єднаного командування військ бригадний генерал Ях'я Расул агентству Associated Press, у звільненні Бейджі брали участь як регулярна армія, так і воєнізовані народні формування , в першу чергу шиїтські.

Державне телебачення Іраку теж повідомило про звільнення Бейджи і показало солдатів з іракськими прапорами посеред димлячих житлових кварталів.

Читайте також: Велика Британія нарахувала близько 13 тисяч бойовиків ІД в Іраку

6 жовтня іракська армія почала військову операцію по звільненню міста Рамаді від бойовиків "Ісламської держави", і в перші кілька місяців взяла під контроль частину даного населеного пункту. У Пентагоні зазначили, що ісламісти значно підготувалися до оборони Рамаді.

13 червня уряд Іраку офіційно оголосив про початок масштабної військової операції з повернення контролю над західною провінцією Анбар, яка на даний момент знаходиться під владою бойовиків ІД. В даній провінції розташовані такі великі міста, як Рамаді і Фаллуджа.

У травні Пентагон звинуватив армію Іраку в небажанні воювати проти ІД. Глава Пентагону Ештон Картер заявив , що США можуть допомогти багатьом армії Іраку, але нездатні наділити їх бажанням воювати.

Раніше в Пентагоні заявили, що на розгром терористичної угруповання ІД піде до 10 років. Також у Пентагоні зазначили, що ісламісти змінили свою тактику з метою скоротити втрати від авіаударів коаліції. Американський президент Барак Обама заявляв, що Вашингтон не має закінченоїстратегії зі звільнення Іраку від терористичного угруповання ІД.