UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія Іраку вибила бойовиків ІДІЛ з головних урядових будівель Мосула

Операція по відновленню контролю над містом перейшла в найскладнішу фазу.

Війська Іраку змогли вибити бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" з території урядового кварталу в Мосулі. Операція проводилася елітними військами армії Іраку і тривала близько години, повідомляє Reuters.

Захоплення урядового комплексу на території Мосула є символічним відновленням контролю над основною частиною міста. В армії Іраку повідомили про відбиття музею, який було пошкоджено та пограбовано бойовиками.

Уряд Іраку контролює західний берег міста, кілька мостів, урядовий квартал і кілька основних плацдармів на західному березі. Однак армія повідомляє, що тепер почнеться найскладніша фаза відновлення контролю над містом. Іракській армії, за підтримки США, доведеться вести бойові дії в густонаселеній частині старого міста.

Раніше повідомлялося, що підтримувані США антитерористичні сили Іраку зайняли останню головну дорогу з захопленої бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" західній частині Мосулу.

Нагадаємо, 18 січня урядові війська Іраку заявили про витіснення бойовиків ІДІЛ зі східної частини Мосула і встановлення повного контролю над східним берегом річки Тигр в місті.

20 жовтня 2016 року іракська армія спільно з курдськими військовими формуваннями "Пешмарга"розпочала масштабну наступальну операцію на Мосул. Операцію підтримали війська міжнародної коаліції на чолі з США. Її метою є витіснення бойовиків на північ і схід Іраку і визволення Мосула.