UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія оборони Ізраїлю провела два рейди на Західному березі річки Йордан: є затримані

Затримано 38 палестинців.

Армія оборони Ізраїлю провела два рейди в таборах біженців Дженін і Балата на Західному березі річки Йордан. Під час рейдів було затримано підозрюваних і вилучено зброю, повідомляє The Times of Israel.

Як зазначає видання з посиланням на ЦАХАЛ, загалом було заарештовано 38 палестинців, які є в розшуку. Зокрема близько 20 в Дженіні і Балаті.

Читайте також: Ізраїльські військові підірвали будівлю парламенту ХАМАСу в Газі

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що у Балаті війська вилучили кілька одиниць вогнепальної зброї та вибухових пристроїв. У Дженіні війська знайшли і знищили схованку з вибуховими пристроями біля мечеті і трьох командних пунктів, а також вилучили вогнепальну зброю.

ЦАХАЛ також мав сутички з палестинськими бойовиками в селі Тамун на Західному березі річки Йордан, поблизу Тубаса, і в таборі біженців Дейшех поблизу Вифлеєму.

За повідомленнями палестинських ЗМІ, один палестинець був убитий в Дженіні, а другий – в Дейше.

Читайте також: Білий дім заявив, що угоди між Ізраїлем і ХАМАС про тимчасове припинення вогню немає

З 7 жовтня ЦАХАЛ повідомив, що війська заарештували близько 1800 палестинців по всьому Західному березі річки Йордан, зокрема понад 1100 пов'язаних з ХАМАСом.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористичний рух ХАМАС заявив про початок проведення в Ізраїлі операції "Шторм Аль-Акса".

9 жовтня армія відновила контроль над усіма територіями Ізраїля, які вдалося захопити бойовикам ХАМАС в рамках операції "Шторм Аль-Акса". Після цього сили оборони взялись за повну ліквідацію палестинських бойовиків. Як наслідок, в армії Ізраїлю заявили, що удари по військових об'єктах терористів у секторі Гази вже сильно послабили потенціал ХАМАС.

Читайте також: Проізраїльські та пропалестинські мітинги по всьому світу у розпалі: репортаж Associated Press

Наприкінці жовтня ЦАХАЛ оголосив про розширення наземної активності проти угруповання ХАМАС.

13 листопада міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант зазначав, що терористична організація ХАМАС втратила контроль над Газою та не може зупинити наземний наступ ізраїльської армії. За кілька днів Армія оборони Ізраїлю повідомила, що взяла під «оперативний контроль» порт Сектору Гази. Того ж дня Галлант і начальник штабу Армії оборони Герці Халеві заявили, що ізраїльські військові зачистили від бойовиків терористичного угруповання ХАМАС західну частину міста Газа й наближаються до ліквідації військової інфраструктури бойовиків у північній частині всього Сектору Гази.