UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія КНДР заявила, що повністю перекриє автомобільне та залізничне сполучення з Південною Кореєю

У заяві Генерального штабу Корейської народної армії назвали це відповіддю на військові навчання, що проводяться в Південній Кореї.

Армія Північної Кореї заявила, що з середи, 9 жовтня, повністю перекриє автомобільні та залізничні шляхи, які з'єднують країну з Південною Кореєю, а також укріпить райони по свій бік кордону, повідомляє Reuters.

Читайте також: КНДР постачає Росії близько трьох мільйонів снарядів на рік - половину того, чим Росія б'є по Україні

Ця заява свідчить про подальше посилення активності поблизу демаркаційної лінії, що розділяє КНДР та Південну Корею.

Північна Корея вже встановлювала наземні міни й загородження вздовж мілітаризованого кордону протягом декількох місяців цього року,

У заяві Генерального штабу Корейської народної армії, яку поширили північнокорейські ЗМІ, йдеться, що це відповідь на військові навчання, які проводяться в Південній Кореї, а також на часті “візити американських стратегічних ядерних об'єктів” у регіон. У заяві армії КНДР Південну Корею названо “незмінним головним ворогом”.

Читайте також: КНДР може відправити свої війська в Україну для допомоги РФ – Міноборони Південної Кореї

Раніше повідомлялося, що в КНДР пройдуть Верховні народні збори, зокрема, для обговорення поправок до конституції країни.

За сесією уважно стежать через імовірність того, що Північна Корея схвалить поправки, які відображатимуть заяви північнокорейського лідера Кім Чен Ина про “неможливість об'єднання” й те, що Південна Корея є “головним ворогом” Пхеньяна. Такий крок формалізував би відхід режиму Кіма від десятиліттями підтримуваних обома країнами мети національного об'єднання і спроб поліпшити відносини.