UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія Ізраїлю знайшла тіла шістьох загиблих заручників у Секторі Гази

Байден та Гарріс засудили лідерів ХАМАС.

Ізраїль знайшов тіла шістьох заручників на півдні Сектора Гази. Їх, ймовірно, жорстоко вбили незадовго до того, як до них дістався ЦАХАЛ, повідомляє Reuters з посиланням на речника ізраїльських військових Даніеля Хагарі.

Він додав, що тіла Кармела Гата, Герша Голдберг-Поліна, Едена Єрушалмі, Александра Лобанова, Альмога Сарусі та Орі Даніно знайшли у тунелях міста Рафах. Загиблих повернули до Ізраїлю.

"Серце цілої нації розтрощене на шматки. Я всім серцем обіймаю їхні родини та прошу вибачення за те, що не зміг повернути їх додому", — сказав президент Ізраїлю Ісаак Герцог.

Читайте також: Більшість у США виступають за продовження військової підтримки Ізраїля до звільнення заручників в Газі — опитування

Агентство зазначає, що премʼєр країни Беньямін Нетаньягу не надав коментаря. Він перебуває під тиском свого народу та світової спільноти, аби досягти угоди про припинення вогню, яка передбачає звільнення решти заручників. Новина про загиблих, ймовірно, спровокує подальші протести ізраїльтян, які вимагають підписання угоди з ХАМАС. Форум сімей заручників закликав Нетаньягу взяти на себе відповідальність і пояснити, що гальмує звільнення заручників.

Президент США Джо Байден заявив, що загиблий Голдберг-Полін був 23-річним ізраїльтянином з американським громадянством. Лідер Сполучених Штатів та віцепрезидентка Камала Гарріс засудили лідерів ХАМАС за скоєний злочин. 

Нагадаємо, 25 серпня у Каїрі між ХАМАС та Ізраїлем проходили перемовини щодо припинення вогню у Секторі Гази. Проте вони завершилися без конкретних домовленостей. Сторони не погодилися на запропоновані посередниками компроміси.