UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія Ізраїлю ліквідувала командира ХАМАС, який “тримав у заручниках жителів Гази” – речник ЦАХАЛу

Командир роти ХАМАСу був убитий у школі Аль-Бурак у місті Газа.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що вбила командира ХАМАС Ахмеда Сіама, який “тримав у заручниках приблизно 1000 жителів Гази в лікарні Рантісі”. Про це повідомляє Times of Israel з посиланням на речника ЦАХАЛу Даніеля Хагарі.

Видання зазначає, що два дні тому ЦАХАЛ повідомив, що командир ХАМАСу перешкоджає приблизно 1000 палестинцям евакуюватися з лікарні Рантісі, яка розташована на півночі Гази.

Читайте також: ХАМАС втратив контроль над північною частиною Гази – речник ЦАХАЛу

Зазначається, що після розвідки, яку провели Шин Бет і Управління військової розвідки, бригада Гіваті скерувала винищувач для удару по Ахмеду Сіаму, командиру роти “Насер-Радван” ХАМАС.

У ЦАХАЛі повідомили, що Сіам був убитий у школі Аль-Бурак у місті Газа, разом з іншими бойовиками ХАМАС, якими він командував.

"Ахмед Сіам ще раз демонструє, що ХАМАС використовує мирних жителів Сектора Гази як живий щит для терористичних цілей", – заявили у ЦАХАЛі.

Читайте також: Ізраїль переглянув дані про кількість жертв нападу ХАМАС 7 жовтня

Раніше повідомлялося, що сьогодні вночі кордон із Сектору Гази до Єгипту у пункті пропуску Рафах перейшли ще 11 українців. Однією з проблем є те, що досі ще не всі громадяни, які подалися на евакуацію, фізично прибули на південь Гази до пункту пропуску Рафах.