UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аргентину сколихнула спроба вбивства віцепрезидентки Крістіни Фернандес 

Фернандес де Кіршнер наразі є чи не найвпливовішим політичним діячем країни.

Сотні тисяч аргентинців вийшли на головну площу столиці в п’ятницю на знак солідарності проти замаху на вбивство віцепрезиденки країни днем ​​раніше. Інцидент спричинив хвилю підтримки в країні, охопленій глибокою політичною поляризацією та економічною кризою, пише Reuters.

Зловмисник з близької відстані націлив заряджений пістолет на Крістіну Фернандес де Кіршнер біля її будинку в Буенос-Айресі, але пістолет не вистрілив.

Читайте також: Сакральна жертва Дугіна: хто вбив доньку ідеолога «руского миру»

Влада ще не з'ясувала мотив нападу на колишню президентку цієї південноамериканської країни.

Історична площа Пласа-де-Майо в Буенос-Айресі, поруч із офісом президента, була переповнена в п'ятницю натовпом її прихильників, а також представниками профспілок та іншими активістами.

Політичні лідери регіону, офіційні особи США та Папа Франциск засудили напад, який стався на тлі серйозного економічного спаду, спричиненого захмарною інфляцією та падінням вартості місцевої валют – песо.

Читайте також: Зустріч предстоятеля РПЦ Кирила з папою Франциском не відбудеться

Де Кіршнер, особистість контраверсійна, пише агентство, та наразі є, схоже, чи не найвпливовішим політичним діячем Аргентини. Вона стикається з потенційними звинуваченнями в корупції, пов’язаними із імовірною схемою перенаправлення державних коштів під час перебування на посаді президента з 2007 по 2015 рік. Останніми тижнями прокурор вимагав з цього приводу 12 років ув’язнення. 

Читайте також: Аргентина розгромила Італію та стала переможцем футбольної Фіналіссіми-2022

Вона заперечує правопорушення, а її прихильники щодня мітингують на вулицях і збираються біля резиденції, критикуючи судову систему та консервативну опозицію за те, що вони влаштували проти неї, як вони кажуть, “полювання на відьом”.