UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арабська "четвірка" вирішила продовжити блокаду Катару

Учасники бойкоту вважають, що відповідь з Дохи не містить підстав для скасування блокади.

"Четвірка" арабських держав - Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані арабські емірати і Бахрейн - планує продовжити економічний і політичний бойкот щодо Катару, заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

"Блокада залишиться в силі", - сказав саудівський міністр, виступаючи з промовою за підсумками зустрічі глав МЗС арабських країн в Каїрі.

За його словами той відповідь, який Досі надали на вимоги арабських країн, не містить підстав для скасування блокади.

"Політичний та економічний бойкот буде діяти до тих пір, поки Катар не змінить свою політику", - додав він.

Раніше "четвірка" опублікувала спільну заяву про отриману відповідь від Катару на свій ультиматум. Змісту відповіді Катару вони не розкривають, однак публічно той відкидав виконання 13 пунктів ультиматуму.

Раніше Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет і Бахрейн через представників Кувейту передали Катару список з 13 вимог, включаючи обмеження зв'язків з Іраном. Вони назвали виконання цих вимог неодмінною умовою нормалізації відносин з Дохою. Катар назвав ці вимоги неприйнятними і нездійсненними.

Нагадаємо, 5 червня Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму. Країни перекрили кордони, а також виключили з військової коаліції, яка веде війну в Ємені.

Більше про нову кризу в Перській затоці читайте в статті Віталія Федянина "Катарський горішок" в тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".