UA / RU
Підтримати ZN.ua

Apple досягла мирової угоди на суму 490 млн доларів через коментарі Тіма Кука щодо попиту в Китаї — Financial Times

Інвестори стверджували, що виконавчий директор ввів їх в оману під час дзвінка про прибутки в 2018 році.

Apple погодилася виплатити 490 млн доларів для врегулювання групового позову, котрий стосувався звинувачення виконавчого директора Тіма Кука у введенні в оману інвесторів у 2018 році через перебільшення інформації про попит на iPhone у Китаї, повідомляє Financial Times. Інвестори стверджували, що Тім Кук завищив попит на продукцію Apple в Китаї у звіті про прибутки в листопаді 2018 року.

Читайте також: Ілон Маск поступився Джеффу Безосу званням найбагатшої людини світу

У п'ятницю, 15 березня, Apple відмовилася від коментарів. Це підкреслює правові ризики, з якими стикаються компанії, коли видають прогнози щодо доходів.

Читайте також: ЄС оштрафував Apple на два мільярди доларів

Минулого місяця двоє найбільших акціонерів Apple підтримали прохання розкрити більше деталей про свою роботу в галузі штучного інтелекту та пов’язані з цим ризики.

Раніше ми писали про те, що компанія Berkshire Hathaway Воррена Баффета продала 10 мільйонів акцій Apple за останні три місяці 2023 року

А пізніше стало відомо, що Єврокомісія вважає, що Apple порушує правила конкуренції. Брюссель хоче штрафувати технологічного гіганта Apple за ймовірне порушення законодавства ЄС щодо доступу до його сервісів потокової передачі музики.