UA / RU
Підтримати ZN.ua

Антиімміграційні укази Трампа не ставлять за мету захистити громадян США – експерт

Однак це не заважає їм користуватися популярністю серед американців.

Антиімміграційні укази Трампа створені не для забезпечення безпеки громадян США, а скоріше для підживлення почуття страху і підтримки відчуття, що уряд ефективно робить свою роботу.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише Олексій Коваль. Автор вказує на те, що зусилля адміністрації Трампа з протидії радикальному екстремізму в США зміщуються у бік боротьби переважно з "радикальним ісламом". При цьому діяльність екстремістських угруповань білих расистів, які причетні до терактів і вбивств в США, залишається непоміченою.

За словами автора, боротьба з ісламізмом ведеться теж вельми неефективно, що демонструє аналіз терактів в Америці за останні десятиліття. Він вказує на те, що вихідці з країн, на які поширюється підписаний Трампом указ, ніколи не брали участі в підготовці терактів у США.

"Як написав один з оглядачів, у американців за статистикою більше шансів померти від удару блискавки, ніж загинути в теракті, організованому вихідцями з країн, яким Трамп намагається заборонити в'їзд до США",– зауважує автор.

Коваль зазначає, що політика американського президента спрямована на створення політичного міфу про те, що уряд ефективно робить свою роботу. Більш того, схожими принципами керувалися і попередні адміністрації Обами і Буша.

"Сам указ Трампа від 27 січня посилається на закони, прийняті в роки правління Обами, і таким чином перелік країн, щодо яких введено нові заборони, не відрізняється новизною. Більш того, варто відзначити, що в роки президентства Обами з США були депортовані понад 2,5 млн осіб, що стало рекордом навіть порівняно з періодом правління Джорджа Буша, на яке припали теракти 11 вересня. Правда, на відміну від Трампа, Обама випроваджував тих, хто скоював злочини або порушував імміграційне законодавство США",– вказує автор.

За словами автора, американці й самі готові помилятися. "Опитування 1201 людини з усіх штатів, проведене міжнародним соціологічним центром Ipsos, показало, що 49% скоріше схвалюють дії нової адміністрації США в питанні посилення міграційних правил, в той час як 41% не згодні з ними", – пише Коваль.

Детальніше про антииимиграционной політиці Трампа читайте у статті Олексія Коваля "Непривітна Америка Дональда Трампа" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".