UA / RU
Підтримати ZN.ua

Анджей Дуда повіз українських онкохворих дітей на лікування

Президент Польщі особистим літаком відправив онкохвору малечу на лікування до Риму.

Президентський літак очільника Польщі прилетів до Риму з українськими онкохворими дітьми на борту. Президент Анджей Дуда разом із дружиною Анною Корнахаузер-Дудою повезли дітей на лікування.

Польща стала справжнім прихистком для мільйонів українських громадян, змушених через війну рятуватися в сусідній країні. Допомогою та підтримкою українців займається навіть особисто президент Польщі. Анджей Дуда написав у своєму Facebook про виліт на лікування онкохворих дітей.

«До Рима з нами прилетіли українські діти, для яких онкологічну терапію підготував педіатричний шпиталь Дитини Ісуса в Римі», – написав президент Польщі.

На борту президентського літака наймолодшою українкою є тримісячна Вікторія, яка народилася лише за два місяці до війни.

«Біля могили святого Іоанна Павла II ми помолилися сьогодні, щоб її ім’я було пророчим для її Батьківщини», – зазначив Анджей Дуда.

Загалом на лікування було відправлено п'ять онкохворих дітей. Разом з ними до Риму вилетіли їх батьки, опікуни, брати та сестри. У шпиталі малечу навідувала перша леді Польщі.

Тим часом українські біженці починають повертатись в Україну. Понад 25 тисяч українців, після місяця перебування закордоном, вирішили повернутись.

Нагадаємо, від початку російської військової агресії українці, вимушено залишають свої будинки і їдуть подалі від місць бойових дій. За даними ООН 4 мільйони осіб перетнули український кордон