UA / RU
Підтримати ZN.ua

Амністовано другу учасницю Pussy Riot Надію Толоконникову

Під амністію потрапляють жінки з неповнолітніми дітьми, але Толоконникову звільнили не через те, що у неї маленька дитина, а тому, що стаття "хуліганство" підпадає під амністію.

Учасниця Pussy Riot Надія Толоконникова отримала 23 грудня на руки документи про амністію. Про це повідомила старший помічник прокурора Красноярського краю Олена Пимоненко.

За її словами, Толоконникову амністовано не як матір неповнолітньої дитини, а оскільки стаття "хуліганство" підпадає під амністію. У даний час Толоконникова ще не покинула стіни лікарні ГУ ФСВП, де вона перебувала.

Раніше стало відомо про те, що на свободу вийшла учасниця Pussy Riot Марія Альохіна. Вона потрапила під амністію на честь 20-річчя російської Конституції.

Раніше повідомляли про те, що наприкінці лютого 2012 року п'ять дівчат влаштували в храмі Христа Спасителя в Москві так званий панк-молебень. Відеоролик з виступом було викладено в інтернеті. Пізніше поліція затримала трьох учасниць акції - Толоконникову, Альохіну і Катерину Самуцевич.

У серпні 2012 року Хамовницький суд засудив їх до двох років колонії загального режиму за хуліганство. У жовтні того ж року московський суд змінив покарання Самуцевич на умовне і звільнив з-під варти в залі суду. Вирок Альохіній і Толоконніковій було залишено чинним. Термін ув'язнення дівчат закінчується на початку березня 2014 року. !zn