UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американці вийшли на протести після скасування конституційного права на аборт: як це виглядало

Публікуємо фотогалерею.

У п'ятницю, 24 червня, Верховний суд США позбавив американців конституційного права на аборти. Після скасування рішення 1973 року у справі «Роу проти Уейда» Конституція США ніяк не захищає право на аборт. Так, визначати, чи законне переривання вагітності мають самі штати.

За оцінкою Інституту Гутмахера, 26 штатів можуть заборонити аборти, 13 з них — найближчим часом. Після рішення Верховного суду по всій країні люди вийшли на вулиці, протестуючи проти скасування конституційного права на аборт.

Nathan Howard/Getty Images

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/14/9/photo_2022-06-27 14.29.57.jpeg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/14/9/photo_2022-06-27 14.30.30.jpeg" rtitle="undefined"]

Brandon Bell/Getty Images

ROBERTO SCHMIDT/AFP via Getty Images

Читайте також: Скасування конституційних гарантій на аборти в США: Байден розкритикував рішення Верховного суду

Раніше опитування в США показало, що у разі скасування рішення про право на аборт республіканці ризикують програти вибори до Конгресу. 

Противники вердикту Верховного суду вважають, що це рішення може призвести до збільшення кількості підпільних абортів. А також, як наслідок, зросте смертність серед жінок, відмови від новонароджених та рівень дітовбивств.