UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американці попереджають про загрозу терактів у Франції. Те саме вони робили перед стріляниною у "Крокус Сіті"

У посольстві попереджають, що напади можуть відбуватися без попередження або з невеликим попередженням. 

Після теракту у "Крокус Сіті Хол" у Росії посольство США у Франції попередає про високу загрозу терористичних актів у цій країні. Таке ж попередження американці робили за кілька тижнів до кривавої стрілянини у Підмосков'ї. 

"Французька влада активно відстежує терористичні загрози з боку організованих груп та радикально налаштованих осіб, — сказано у повідомленні посольства. — Напади можуть відбуватися без попередження або з невеликим попередженням і бути спрямованими на туристичні об'єкти, великі спортивні та культурні заходи, а також інші громадські місця, які приваблюють велику кількість цивільних осіб". 

Як наслідок, людей закликають бути обережними, особливо у густонаселених та популярних туристичних районах. Влада вже оголосила про підвищення рівня оповіщення національної безпеки Vigipirate до найвищого, тому мешканці та гості країни можуть спостерігати заходи підвищеної безпеки. 

Читайте також: Путін визнав, що теракт у Підмосков'ї скоїли радикальні ісламісти, однак пов'язав їх із Україною

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон розповів, що представники "Ісламської держави" протягом останніх місяців намагалися влаштувати такі ж теракти, як у "Крокус Сіті Хол", і у його країні. Спроб було кілька. 

Про те, як російське керівництво використовує трагедію у власних інтересах, читайте в статті Володимира Кравченка "Теракт у "Крокусі": як ситуація виходить з-під контролю Кремля".