UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американці азійського походження можуть допомогти Трампу перемогти на виборах — CNN

Громадяни США в’єтнамського походження є лояльними прихильниками політики президента.

До виборів у США залишилося не так багато часу, а президент Дональд Трамп наразі не має занадто широкої підтримки виборців, тому й починає використовувати вже відому тактику, відволікаючи американську громадськість від своїх невдач у боротьбі з пандемією, пише CNN.

Закриття китайського консульства було частиною «плану президента». А посилення напруги між США та Китаєм своєю чергою значно потішило американців в’єтнамського походження, які мають «антикитайські» настрої та є потенційним електоратом Дональда Трампа.

Як відомо, Китай і В'єтнам традиційно ворогували між собою, саме тому громадяни США в’єтнамського походження є «жертвами історії», які й досі вважають Китай ворогом.

Американці в’єтнамського походження, особливо люди старше 50 років, вже десятиліттями є лояльними республіканцями. Вони - найбільш консервативне населення серед громадян США азійського походження.

Саме в’єтнамці в США є одними з найбільш лояльних прихильників Дональда Трампа, вони розглядають Китай як комуністичну загрозу, а президента вважають сильним лідером, який зможе протистояти «китайській експансії».

Тому, численні торговельні, дипломатичні та військові «сутички» адміністрації Трампа з Китаєм лише збільшили довіру американців в’єтнамського походження до політики президента.

Відповідно, Дональд Трамп буде розраховувати на значну підтримку своїх прихильників, надалі пропагуючи недовіру до Демократичної партії США.

Читайте також: Байденівський шорт-лист претенденток у віцепрезидентки США скоротився до двох прізвищ – Axios

Прогноз журналу The Economist дає Байдену 91% шансів на перемогу в колегії вибірників і понад 99% на перемогу у загальному голосуванні. Дані опитувань показують впевнену перевагу Байдена над Трампом.

Аналіз даних опитувань, економіки та демографічних показників для прогнозування виборів в США у 2020 році показує, що Байден може набрати 347 голосів вибірників. Це на 16 більше, ніж на початку літа.

Для перемоги на виборах президента кандидату необхідно набрати 270 голосів з 538. І шанси Байдена тільки збільшуються. Трампу прогнозують 191 голос колегії. І крива президента йде вниз.