UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американським військовим заборонили їздити в Париж

Запобіжний захід спрямований на захист співробітників Пентагону і їх сімей у світлі нещодавніх атак.

Міністерство оборони США заборонило американським військовослужбовцям, а також своїм цивільним службовцям і контрактникам відвідувати Париж після терактів 13 листопада, повідомляє The Washington Post.

Заборона стосується приватних поїздок, однак, не тільки в Париж, але і в зону в радіусі 50 кілометрів від столиці Франції. Ті, хто хочуть відвідати місто з офіційними цілями, повинні отримати дозвіл командування.

"Цей захід обережності спрямований на захист наших співробітників та їх сімей в світлі недавніх атак. Також це спроба знизити турпотік на кордонах Франції, зокрема, в Париж, поки влада проводить розслідування в країні", - заявили у відомстві.

13 листопада в результаті серії терактів в Парижі загинули 132 особи, ще близько 400 осіб постраждали.

Ісламісти влаштували бійню в концертному залі Betaclan, підірвали бомби на футбольному стадіоні, стріляли у відвідувачів кількох ресторанів. Біля стадіону Stad de France біля двох різних входів вибухнули смертники, також була підірвана бомба. Найбільш кривавим епізодом стала бійня на рок-концерті в клубі Bataclan, де четверо людей в чорному розстріляли близько ста осіб.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

За даними французької влади, у серії терактів брали участь вісім злочинців. Шестеро смертників підірвали себе, ще один терорист був застрелений поліцією. Восьмого паризького терориста шукають в декількох країнах Європи.

Внаслідок терактів загинули громадяни 11 країн, ще дві країни заявили про своїх поранених. Українців серед жертв не було.