UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американський патрульний корабель відкрив вогонь в Перській затоці

Іранські катери підійшли до судів ВМС США на відстань 62 м.

Корабель ВМС США зробив попереджувальні постріли під час наближення до них іранських катерів ВМС Корпусу Вартових Ісламської Революції (ВМС КВІР), передали ВМС США.

Під час операції із забезпечення безпеки в міжнародних водах двох кораблів США, Firebolt і Baranoff, до них на відстань 68 ярдів (62 м) підійшли три іранських швидкохідних катери, передають військові.

«З американських кораблів надійшла низка попереджувальних сигналів по радіозв'язку і гучномовцях, але іранські катери не відреагували. Після цього з Firebolt був зроблений попереджувальний постріл, і судна ВМС КВІР відійшли на безпечну відстань від судів США », - передає американська сторона.

Читайте також: Російські прикордонники намагалися заблокувати катери ВМС України в Азовському морі

Нагадаємо, в Чорне море, де 27 квітня всі ще знаходилися два кораблі Північного флоту Росії після недавніх навчань, попрямував катер берегової охорони США "Гамільтон".

Нагадаємо, що в понеділок, 26 квітня, прес-служба Міноборони РФ повідомила, що понад 50 відсотків літаків і вертольотів об'єднання ВПС і ППО ППО і морської авіації ЧФ РФ повернулися на аеродроми постійного базування.

Російські військові почали в окупованому українському Криму позапланові військові навчання 22 квітня.