UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американські винищувачі перехопили три літаки над будівлею ООН у Нью-Йорку

Три літаки порушили повітряний простір Нью-Йорка. Вони залетіли в заборонену зону, встановлену на час проведення Генасамблеї ООН. Представник американської ППО заявив, що порушники могли просто не знати про обмеження польотів.

Винищувачі військово-повітряних сил США перехопили три легкомоторні літаки, які порушили повітряний простір над будівлею Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

Всі три повітряні судна було перехоплено протягом приблизно півтори години і перепроваджено в найближчі аеропорти, де їх перевірили правоохоронні органи, повідомив представник Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) Джон Корнеліо.

За попередньою інформацією, жоден з епізодів не був пов'язаний із терористичною загрозою. За словами Корнеліо, перехоплення порушників здійснили винищувачі F-16. Вони задіяні для охорони повітряного простору над будівлею ООН у зв'язку із черговою сесією Генеральної Асамблеї, яку відвідав президент США Барак Обама. У зв'язку з цим частину повітряного простору над Нью-Йорком було закрито для польотів.

Представник північноамериканського загону повітряно-космічної оборони Джон Корнеліо вважає, що пілоти просто не знали про обмеження польотів. Він заявив, що багато хто не приділяє достатньої уваги повідомленням про обмеження перед зльотом.

Корнеліо повідомив, що винищувачі піднімаються у повітря більше 150 разів на рік, щоб супроводити пілотів, які не знають про свій злочин, з обмеженого повітряного простору.

Нагадаємо, 68-ма сесія Генеральної Асамблеї ООН розпочала свою роботу у штаб-квартирі організації у Нью-Йорку 18 вересня. У ній беруть участь делегати 193-х країн-членів ООН. На порядку сесії більше 170 тем, в тому числі питання підтримання миру і безпеки, запобігання збройним конфліктам, захисту навколишнього середовища, сприяння сталому розвитку країн, дотримання режиму ядерного нерозповсюдження, захисту прав людини та забезпечення верховенства права. Буде також продовжено розгляд питань, що стосуються реформування Ради Безпеки ООН, а також активізації роботи самої організації. !zn

Читайте також:

США відмовилися видати візи делегації Венесуели на Генасамблеї ООН

В Нью-Йорку відкрився 68-ма Генеральна асамблея ООН

Проект з розробки винищувача США вартістю трильйон доларів опинився на межі провалу