UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американські ударні безпілотники можуть надійти на озброєння ЗСУ - Forbes

Переговори щодо закупівлі Україною далеких важких безпілотників MQ-9 Reaper ("Жнець") вже ведуться.

Минулого тижня українська делегація зустрілася у Вашингтоні з представниками компанії General Atomics, яка виготовляє безпілотники MQ-9 Reaper, повідомляє Forbes.

За підтримки уряду США ці безпілотники можуть опинитися в руках українських військових пілотів уже протягом лічених днів, розповів представник компанії К. Марк Брінклі.

MQ-9 Reaper - модульний розвідувально-ударний БПЛА армії США. Він оснащений турбогвинтовим двигуном, що дозволяє розвивати швидкість понад 400 км/год. Безпілотник може нести до 4 ракет класу "повітря - земля", 4 ракети "Хеллфайр" та дві бомби Mark 82 з лазерним наведенням.

Фахівці вважають, що MQ-9 здатний кардинально змінити хід війни України із російськими окупантами. Він має значно більший радіус віддалення від бази, ніж турецький "Байрактар". Завдяки цьомуі, американський дрон може базуватись на безпечній відстані від лінії фронту.

Саме радіус дії MQ-9A є одним з його істотних переваг: цей важкий дрон цілком здатний завдати удару по військових об'єктах у самій Росії, аж до Москви, зазначається у публікації.

Незважаючи на те, що управління цими безпілотниками потребує ретельної підготовки, у General Atomics упевнені, що зможуть швидко навчити українських військових.

Військові США також аналізують можливості навчання українців з безпілотниками Switchblade

Читайте також: «Російська бронетехніка горить бездоганно»: Україна подякувала творцю дронів «Байрактар»

General Atomics - компанія США, що займається проектами в галузі ядерних технологій та оборонними замовленнями. Розташована в Сан-Дієго, Каліфорнія. Розробляє широкий спектр систем: від частин циклу ядерного палива до БПЛА, авіаційних сенсорів, сучасної електроніки та лазерних технологій.