UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американські безпілотними ліквідували в Пакистані одного з ватажків Талібану

Його вбивство стало найзначимішим після ліквідації лідера так званої "Ісламської держави" в Афганістані і Пакистані.

Пакистанські таліби заявили, що 8 лютого американські безпілотники вбили заступника лідера забороненої організації Терік-е Талібан Пакистан (ТТП) Халіда Мехсуда, повідомляє BBC.

Його ліквідували в регіоні Північний Вазиристан, що неподалік кордону з Афганістаном.

Угрупування звинувачують у численних атаках, зокрема, за допомогою смертників. Так, у грудні бойовики штурмували коледж в пакистанському місті Пешавар. Тоді було вбито щонайменше 9 і поранено 36 людей.

Ліквідацію Мехсуда, відомого також під псевдонімом Хан Саід Сайна, називають найзеачимішою після вбивства в серпні 2016 року Хафіза Саід Хана, лідера так званої "Ісламської держави" в Афганістані та Пакистані. Тому вважається, що це ще більше послабить Талібан.

Додамо, що саме таліби взяли на себе відповідальність за напад на готель International у Кабулі, у результаті якого, за інформацією BBC, загинуло дев'ятеро українців.

У МЗС України підтвердили загибель семи українських громадян.

Згідно з офіційними даними, американським військовим вдалося врятувати 160 осіб, серед яких – 19 громадян України. Поранення отримали 10 людей, у тому числі, чотири цивільні особи. Всього загинуло 43 особи.