UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американська розвідка виявила будівництво нового підводного човна КНДР - ЗМІ

Передбачається, що це судно буде здатне нести балістичні ракети.

Американська військова розвідка виявила новий дизель-електричний підводний човен КНДР, яка будується на верфі Синпо на східному узбережжі Північної Кореї.

Розвідка США вважає, що КНДР будує підводний човен водотоннажністю 2000 тонн і шириною 11 метрів, повідомляє політичне видання The Diplomat з посиланням на джерела в уряді США.

Наголошується, що це буде найбільше судно, збудоване для флоту Північної Кореї з моменту створення фрегатів класу "Najin".

Підводний човен, якій американська розвідка дала умовну назву Sinpo-C, швидше за все, є наступником підводного човна класу Gorae, здатної нести балістичні ракети.

Передбачається, що нова човен також отримає балістичні ракети.

У КНДР є один підводний човен класу Gorae водотоннажністю 1700 тонн, на якій розміщуються ракети KN-11. Однак цей підводний човен так і не заступив на бойове чергування.

Нагадаємо, що раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон заявио, що президент США Дональд Трамп хоче продовжувати працювати над дипломатичним рішенням північнокорейської загрози, але до "падіння першої бомби".

Глава американського Держдепу підкреслив, що Трамп намагається мотивувати дії" щодо КНДР, додавши, що президент хоче, щоб було чітко зрозуміло, що військовий варіант вирішення ситуації не виключено.

За словами Тіллерсона, Трамп дав зрозуміти, що необхідно продовжувати вживати дипломатичні зусилля щодо Пхеньяна.