UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американська астронавтка Кейт Рубінс проголосувала на виборах президента США на борту МКС

Астронавтка вже голосувала подібним чином. У 2016 році вона голосувала за президента на борту МКС. У 1997 році Конгрес ухвалив закон, що дозволяє астронавтам голосувати з космосу.

Американська астронавтка Кейт Рубінс проголосувала за президента США, перебуваючи на борту Міжнародної космічної станції, і її голос буде зарахований незважаючи на те, що вона в даний момент знаходиться на висоті 408 км над Землею.

«Я проголосувала прямо на борту МКС», - повідомила Рубінс. Відзначимо, що раніше вона ступила борт орбітальної станції, де буде перебувати 6 місяців. Її фото і повідомлення опублікували в офіційному акаунті НАСА в Твіттері.

На фото астронавка з розвівається в умовах невагомості зачіскою, перед білою кабінкою з паперової табличкою з написом «Кабіна для голосування в МКС». НАСА охарактеризував процес на МКС, як форму заочного голосування.

Її електронний бюлетень захищений за допомогою спеціального кодування. Його відправили на мейл МКС з Космічного центру ім. Джонсона в Х'юстоні, штат Техас. Рубінс заповнила бюлетень по електронній пошті і відправила його назад в Х'юстон.

Читайте також: У США стартувало дострокове голосування на виборах президента

Відзначимо, що фінальні дебати між кандидатами в президенти США були ключовими для обох сторін.