UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американці використовували "Зону 51" для випробувань радянських винищувачів

Полігон, саме існування якого було визнано лише нещодавно, використовувався для випробувань радянської техніки. Зокрема, там було споруджено цілий район ППО, що володіє характеристиками радянських систем. Американські льотчики вчилися долати його саме у "Зоні 51".

Американський уряд використовував секретний полігон "Зона 51" у штаті Невада у тому числі і для тестування зразків радянської авіатехніки, пише The Guardian.

Першим таким зразком став радянський винищувач МіГ-21, який американцям у 1966 році передали ізраїльтяни. Імовірно, мова йде про літак, який до Ізраїлю пригнав іракський пілот, що дезертирував. Американці використовували цей винищувач для оцінки можливостей радянської авіації та ефективності американських озброєнь у боротьбі проти неї.

Пізніше до розпорядження фахівців "Зони 51" потрапляли й інші радянські літаки, наприклад, Міг-17. Подробиці досліджень, однак, все ще залишаються засекреченими.

Полігон, саме існування якого було визнано лише нещодавно, використовували для випробувань та іншої радянської техніки. Зокрема, там було споруджено цілий район ППО, що володіє характеристиками радянських систем. Американські льотчики вчилися долати його саме у "Зоні 51".

Влада США визнала існування секретної "Зони 51" лише в кінці серпня 2013 року. Через свою секретність серед публіки об'єкт вважається місцем, де влада США зберігає останки інопланетної техніки. !zn

Читайте також:

Влада США підтвердила існування секретного полігону "Зона 51"

США через 40 років розсекретили документи щодо Вотергейтського скандалу

США оприлюднили дані про чисельність своїх і російських ядерних озброєнь

Уряд Австралії розсекретив документи про загрози ядерного протистояння РФ і США