UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Альтернатива для Німеччини" має намір контролювати Меркель в новому уряді

Партія хоче розслідувати політику канцлера щодо відкриття кордонів для мігрантів.

У новому складі парламенту "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) зможе контролювати уряд, який сформує канцлер Німеччини Ангела Меркель, здобувши перемогу на виборах в Бундестаг. Почати вони збираються з ініціювання розслідування політики канцлера щодо біженців, передає "Укрінформ".

Так, співголова партії Алісі Вайдель на брифінгу в понеділок повідомила, що таку політику Меркель щодо біженців АдГ вважають злочинної і переконані, що глава уряд переступила закон, відкривши кордони країни для мігрантів у 2015 році.

При цьому Вайдель запевнила, що її партія налаштована на конструктивну роботу у новому уряді.

А другий номер у виборчому списку АдГ Олександр Гауланд заявив про те, що бачить своє завдання в тому, щоб відродити в Бундестазі "культуру дебатів". У цьому контексті він згадав і питання антиросійських санкцій.

Також лідери лідери передвиборчого списку АдГ на брифінгу зізналися, що не очікували такого успіху на виборах в Бундестаг.

"Нас здивував настільки хороший результат, ми на такий і не розраховували", - сказала співголова партії Алісі Вайдель.

Як повідомлялося, у трійку лідерів на виборах в Бундестаг вперше пройшла права партія "Альтернатива для Німеччини", набравши 12,6% голосів. Перше місце у блока партій Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на чолі з Ангелою Меркель, у них майже 33% відсотка голосів, а на другому місці-Соціал-демократична партія Мартіна Шульца з 20,5% голосів.

Раніше співголова правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Фрауке Петрі, яка отримала депутатський мандат у виборчому окрузі Саксонії, відмовилася входити до складу фракції в Бундестазі. Для її колег по партії це рішення виявилося несподіваним.