UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активісти в Мінську застосували проти силовиків коктейлі Молотова

Протести в Мынську продовжуються третій день.

У ніч на вівторок, 11 серпня, у ході протестів в Мінську активісти застосували проти співробітників ОМОНу коктейлі Молотова. Також зафіксовано кілька випадків, коли цивільні на автомобілях збивали співробітників правоохоронних органів.

Відповідні відео опубліковані в мережі.

На одному з них видно, як протестуючі кидають на проїжджу частину перед співробітниками ОМОН пляшки із запальною сумішшю, через що тим доводиться зупинитися.

На іншому - як в співробітників правоохоронних органів в'їжджають цивільні автомобілі.

У відео міститься нецензурна лексика.

Нагадаємо, 9 серпня, після оголошення результатів екзитполів, по всій Білорусі почалися акції протесту, під час яких відбулися криваві зіткнення з силовиками. З різних міст країни надходили повідомлення про фальсифікації.

При цьому силовики використовували проти мітингувальників водомети, світло-шумові гранати і спеціальну техніку.

У правозахисному центрі "Вясна" заявили про те, що загинув один з учасників мітингу. Щоправда там йшлося про чоловіка, на якого наїхав міліцейський автозак.Однак в МВС таку інформацію спростовують. За даними Міністерства внутрішніх справ Білорусі, в результаті акцій протесту затримали 3 тисячі осіб.

За даними ZN.UA, Лукашенко 10 серпня віддав команду "жорстко, але не жорстоко" обмежувати акції протестів, що виникли через результати виборів.