UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активісти у США спалили прапор країни та закликали Трампа і Пенса піти у відставку

Спалюванням прапора зайнялися учасники Революції комуністичної партії.

У США мітингувальники спалили прапор після виступу президента США Дональда Трампа, який заявив, що у Штатах вже перемогли комуністів та фашистів, а ліві — на черзі. Також американський очільник зазначив, що не дозволить активістам нівечити пам’ятники і сторію та «вести ідеологічну обробку наших дітей і зневажати наші принципи", пише The Hill.

Відомо, що спалюванням прапора зайнялися учасники Революції комуністичної партії. Під час цього вони викрикували антиурядові гасла: "проти рабства, геноциду і війни" і "Америка ніколи не була великою".

Також перед спалюванням відбулася акція «Відмовся від фашизму», під час якої мітингувальники закликали піти у відставку президента Трампа та віце-президента США Пенси.

Читайте також: «Ображав Мей і Меркель, вихвалявся перед Кім Чен Ином» — ЗМІ про "телефонний етикет" Трампа

Більшість темношкірих американців вважають, що смерть Джорджа Флойда може стати каталізатором змін в Сполучених Штатах.

Протести BLM в США почалися на тлі протестів через загибель 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня.

При затриманні Флойда поліцейські застосували задушливий прийом. Він заявляв, що не може дихати, але співробітники поліції не звертали на це уваги.

Його підозрювали в спробі розплатитися в магазині фальшивою купюрою.

Пізніше чоловік помер у лікарні. Згідно з результатами розтину, смерть настала в результаті "механічної асфіксії".

Чотирьох поліцейських, причетних до загибелі беззбройного афроамериканця, звільнили. А офіцера поліції, який тримав затриманого на землі, взяли під варту.

Після його смерті в усьому США спалахнули масові вуличні протести, в деяких містах вони супроводжувалися погромами і актами вандалізму.

Детальніше про ситуацію в США, причини, наслідки та протести, читайте у статті Олексія Коваля "Американська демократія після смерті Джорджа Флойда" для ZN.UA.